Temps de Clòtxina

Què és ‘Temps de clòtxina’?

<p>Un projecte divulgatiu de Turia; una oportunitat de descobrir la cultura al voltant d'un dels productes més identitaris del litoral valencià: la clòtxina.</p>

<p><b>Després de la bona acollida de la campanya 'Temps de clòtxina'</b> l'any passat, Cerveza Turia torna a posar en circulació la Cartografia de la clòtxina.</p>

La Cartografia

La Cartografia de la clòtxina
La Cartografia de la clòtxina
<p>Una guía de edición limitada en la que <b>recorremos la huella de la clóchina en la Comunitat Valenciana</b>: los detalles de su cultivo, su estacionalidad, las familias que llevan hasta un siglo de dedicación a este producto y un recetario para disfrutarlas.</p>

<p>Además cuenta <b>con ilustraciones de artistas locales como Paco Roca, María Herreros, Ada Diez, Lawerta y Mar Hernández (Malota)</b> quienes han captado la esencia de la clóchina con obras inéditas.</p>
Cartografia

On aconseguir-la

<p>Aconsegueix la 'Cartografia de la clòtxina' amb la compra d'1 kg de clòtxines i una cistella de Cerveza Turia als comerços especialitzats en la venda de clòtxines del Cabanyal-Canyamelar: <b>Clóchinas Las Arenas, Clóchinas La Rocheta i Clòtxines Valereta, fins a la fi d'existències.</b></p>
Origen Clòtxina

Origen

<p>Viatgem als inicis de l'ofici, descobrim el traspàs del saber fer de generació en generació i comprovem la lleugera modernització de les estructures de cultiu.</p>

<p>Malgrat que els vivers clàssics conviuen amb les modernes clotxineres, la industrialització no ha eclipsat el caràcter artesanal d'aquesta dedicació.</p>
Familias

Famílies

<p>Des de fa més d'un segle, algunes famílies de Poblats Marítims cultiven la clòtxina artesanalment. A les aigües de València i Sagunt produeixen les famílies Lucía, Navarro, Lacomba, Aragonés i Peiró.</p>

<p>Cadascuna de les cinc famílies té una història pròpia que es va interpretar a la guia per cinc il·lustradors diferents.</p>
Recetas clòtxina

Receptes

<p>Aquesta guia d'edició limitada inclou una selecció de receptes amb les clòtxines com a protagonistes.</p>

<p>Algunes receptes han estat cedides per les famílies productores i unes altres les han realitzades xefs destacats de l'escena gastronòmica valenciana, com Chemo Rausell (restaurant Napicol), Diego Laso (Momiji), Germán Carrizo i Carito Lourenço (Fierro).</p>